Baksels

 

Het bakken van cakes en taarten is een activiteit die ik meestal na de zomer wat meer ga oppakken. In de zomer is er genoeg werk op de tuin en worden de meeste jams gemaakt. Daarnaast zijn de herfst en de winter gevoelsmatig betere maanden om zoete baksels de oven in en uit te schuiven.

Voor een deel van de taarten en cakes gebruik ik de oogst uit eigen tuin zoals courgette, appels, pruimen en zomerfruit zoals bessen, aardbeien en frambozen. De recepten haal ik uit kookboeken, ik heb een enorme stapel met boeken over zoete baksels waar van ik nog lang niet alle recepten heb gemaakt, van Instagram, Facebook, uit tijdschriften, van tv, via via. Kortom, als het me iets lijkt, bewaar ik het recept tot ik het een keer heb uitgeprobeerd. En soms moet dat uitproberen meerdere keren herhaald worden met wat kleine aanpassingen, tot ik tevreden ben met het resultaat.

De cakes en taarten die ik via de site verkoop worden vers geleverd. De bestelling moet dan wel minimaal een week vooraf gedaan worden. Zie de betreffende productpagina voor meer informatie. Sommige cakes kunnen worden ingevroren zonder dat ze na het ontdooien hun smaak verliezen of er qua uiterlijk minder smakelijk uit gaan zien. Deze cakes kunnen ook vanuit de diepvries worden geleverd. Ze zijn dan op kortere termijn te leveren, mits beschikbaar. Deze zijn al gesneden en zo ingevroren dat de plakjes los uit de diepvries gehaald kunnen worden als tussendoortje of traktatie voor bij een onverwachtse of geplande visite.