Courgettecake

Deze cake heb ik een keer, al struinend op internet, op een foodblog gevonden. Het recept Zucchini Bread komt oorspronkelijk uit Bake van Rachel Allen.

Net als bij worteltaart herken je in deze cake niet de naam van het hoofdingrediënt, in dit geval de courgette. Maar de courgette geeft de cake wel een smeuïg karakter. Ook omdat er geen boter wordt gebruikt, maar zonnebloemolie. De cake krijgt een wat kruidige smaak door het gebruik van specerijen als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. En de bite in de cake wordt veroorzaakt door de gehakte walnoten.

Ik maak de cake met minder suiker dan in het oorspronkelijke recept, ik vind hem zoet genoeg.

De cake is al door diverse vrienden en familieleden geproefd en tot nu toe is iedereen dolenthousiast. Ook lekker als tussendoortje in plaats van een mueslireep.

De cake wordt zoveel mogelijk gemaakt van biologische ingrediënten.

De cake is maar een deel van het jaar vers te bestellen. Alleen in de maanden dat biologische Nederlandse courgettes te krijgen zijn, of natuurlijk uit de moestuin te halen zijn. Wie weet ligt er in de andere maanden nog wel iets in de vriezer. Deze cake blijft ook na het ontdooien smaakvol en in vorm.

De cake heeft ca. 16 kleine plakken en kost  €9,00. Er is ook de optie om een iets hogere cake  te kopen; daar kunnen 12 plakken uitgesneden worden. 

 

Productkenmerken
Naam baksel Courgettecake
Ingrediënten Tarwebloem, baksoda, bakpoeder, zonnebloemolie, ei, walnoot, zout & diverse specerijen
Aantal plakken 16 lage plakken of 12 hogere plakken
Prijs €9,00