Aardbei & balsamico
Aardbeien bevatten weinig pectine. Dat is de reden dat er wat citroensap aan wordt toegevoegd omdat daar veel pectine in zit en de jam daarmee wordt ingedikt. Maar ook suiker zorgt voor het indikken van de jam. Er wordt geprobeerd zo min mogelijk suiker aan de jam toe te voegen, ook omdat aardbeien, zeker die uit eigen moestuin, al heel zoet zijn van zichzelf.
Aardbeien en balsamicoazijn is een mooie combinatie in nagerechten, met bijvoorbeeld ijs en cantuccini. Mmm. Heerlijk. Zal deze combinatie in de jam ook zo goed werken?
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | aardbei & balsamico | |
Ingrediënten | aardbei, citroensap, balsamicoazijn, geleisuiker | |
Prijs | 150 ml €2,75 | |
300 ml €4,25 |