Blauwe bes
Blauwe bessen zijn ook bekend als trosbosbessen. Ze hangen aan struiken die wel 1,5-2,5 meter hoog kunnen worden. De blauwe bes is niet hetzelfde als de bosbes, dat is een andere soort bes, die veel lager bij de grond groeit.
In de 1e helft van mei bloeit de blauwe bes met crème witte tot roze bloempjes. De bessen groeien in trossen aan de struik. Blauwe bessen zijn rijk aan vitamine A, C, B, B1, B2, B6, E en K. Daarnaast bevatten ze ook verschillende belangrijke mineralen als ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium en tevens ook veel antioxidanten, stoffen die o.a. cholesterolverlagend zijn.
De jam is onder meer heerlijk op brood, beschuit, pannenkoeken, in de yoghurt of op ijs.
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | blauwe bes | |
Ingrediënten | blauwe bes, citroensap, geleisuiker | |
Prijs per pot | 200 ml €3,50 |