Aardbei & rabarber
Aardbeien bevatten weinig pectine. Dat is de reden dat er wat citroensap aan wordt toegevoegd omdat daar veel pectine in zit en de jam daarmee wordt ingedikt. Maar ook suiker zorgt voor het indikken van de jam. Er wordt geprobeerd zo min mogelijk suiker aan de jam toe te voegen, ook omdat aardbeien, zeker die uit eigen moestuin, al heel zoet zijn van zichzelf.
De aardbei-rabarberjam is dé topper van de afgelopen jaren. Het blijkt ook voor mensen die niet van rabarber houden een heerlijke jam. Het zuur van de rabarber valt weg tegen het zoet van de aardbei en toch proef je ze allebei.
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | aardbei & rabarber | |
Ingrediënten | aardbei, rabarber, citroensap, geleisuiker | |
Prijs per pot | 40 ml €1,90 | |
125 ml €2,75 | UITVERKOCHT | |
200 ml €3,50 | ||
250 ml €4,00 | UITVERKOCHT | |
300 ml €4,50 | ||
350 ml €5,00 | UITVERKOCHT | |
375 ml €5,25 |