Abrikoos & lavendel

Eén van de vruchten die niet van eigen moestuin komen zijn de abrikozen. Die koop ik vers op de markt. Het liefst zou ik ze echter aan een Franse marktkraam kopen, maar die gelegenheid was er nu niet. Bij het kopen van abrikozen let ik er op dat ze nog niet overrijp en dus nog wat stevig zijn. Als ze te rijp zijn komt dat de smaak niet ten goede. Je kunt ook jam maken van gedroogde abrikozen, die heeft wel een andere smaak dan jam van verse abrikozen. Abrikozen zijn van zichzelf vrij zoet. Ik meng het fruit dus ook met wat citroensap om er een zuurtje aan toe te voegen. En door de indikkende werking van de citrusvrucht is er ook weer wat minder suiker nodig.

Wat wél op de moestuin staat is lavendel. De geur brengt me in gedachten altijd weer terug in de Provence. Om te kijken of de smaak van lavendel daar ook toe in staat is, heb ik wat verse lavendel toegevoegd aan de gekookte jam.

Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.

Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.

De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.

Productkenmerken
Naam jam abrikoos & lavendel
Ingrediënten abrikoos, lavendel, citroensap, geleisuiker
Prijs 250 ml €3,75
300 ml €4,25