Braam
Het plukken van de bramen kost meer tijd en energie dan het maken van de jam. De struiken zijn vaak hoog en sommigen hebben doornen en die maken pijnlijke schrammen. Als je netjes plukt hoef je bij het schoonmaken geen takjes of steeltjes meer te verwijderen, dus dan is alleen wassen voldoende.
Deze bramen smaken eerder wat zuur dan zoet, dus deze jam heeft dan ook een frisse smaak. Ook weer heerlijk in de yoghurt, over ijs, of op de boterham.
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | braam | |
Ingrediënten | braam, citroensap, geleisuiker | |
Prijs per pot | 25 ml €1,75 | |
200 ml €3,50 | ||
300 ml €4,50 |