Kers
Ook een kersenboom ontbreekt (nog) in mijn tuin. De kersen komen dus ook van kraampjes langs de weg of op de markt. Het schoonmaken van de kersen is een hels karwij. Na afloop ziet de keuken eruit alsof er net een moord is gepleegd. Dat was zeker het geval toen ik nog zo'n handige kersenontpitter gebruikte. De rode spetters zaten tot op het plafond. Nu snij ik de pitten er maar gewoon met een mesje uit en dat zorgt in ieder geval voor een minder bloederig effect.
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | kers | |
Ingrediënten | kers, citroensap, geleisuiker | |
Prijs | 200 ml €3,50 | |
250 ml €4,00 | ||
300 ml €4,50 |