Rode bes & rabarber

Veel mensen denken bij rode bes direct aan zuur. Dat proef je ook als je ze puur eet, zonder toegevoegde suiker. Aan deze jam is natuurlijk wel suiker toegevoegd, waardoor hij nog wel friszurig, maar niet alleen zuur smaakt. Het plukken van de bessen in juni is elk jaar weer een feest. De struiken hingen dit jaar iets minder vol, maar ik hoop dat dat volgend jaar na een goede snoei weer beter is en dat de struiken dan vol hangen met dikke rode trossen. En dan ook maar hopen dat ik de vogels voor ben.

Je zou denken dat rode bes mét aardbei een hoop zurigheid oplevert, maar dat is niet zo. Maar ook hierbij is weer sprake van een zurige component die zorgt voor een frisse jam.

Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.

Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.

De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.

Productkenmerken
Naam jam rode bes & rabarber
Ingrediënten rode bes, rabarber, geleipoeder, suiker, gembersiroop, sinaasappelsap
Prijs 200 ml €3,25
300 ml €4,25
325 ml €4,50
350 ml €4,75