Vijg & sinaasappel & pijnboompitten

 

 

Vijgen zijn vrij laat in het jaar nog te oogsten. Ze zijn fragiel en moeten dus voorzichtig behandeld worden. Als je de paarse vruchten opensnijdt, krijg je vaak een mooie felrode binnenkant te zien.

Vijgen an sich hebben een wat milde smaak, moeilijk te karakteriseren. Ze zijn goed te combineren met specerijen of ander fruit om de smaakpapillen extra te prikkelen. In dit geval zijn de vijgen samen met sinaasappelsap gekookt en zijn er later geroosterde pijnboompitten aan toe gevoegd. 

Deze jam is heerlijk op een cracker of bij een stukje kaas. 

Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.

Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.

De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.

Productkenmerken
Naam jam vijg & sinaasappel & pijnboompitten
Ingrediënten vijg, sinaasappelsap, geroosterde pijnboompitten, geleisuiker
Prijs 40 ml €1,90
200 ml €3,50